Programul pe scurt
În ianuarie 2021 a fost creat grupul de lucru „Împreună pentru fete” pentru a fi într-o consultare continuă cu societatea civilă pentru propunerea unui proiect de lege care să abordeze problema sărăciei menstruale în România.
Din grupul de lucru fac parte: Asociatia Pe Stop, Asociația lele-Sânziene, Asociatia Sexul vs. Barza, Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen – FILIA, Asociația E-Romnja – Asociația Pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome, Asociatia COMMA, Fundația Tineri pentru Tineri, Fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia Sensiblu.
Ulterior, inițiativa legislativă „Împreună pentru fete” a primit raport favorabil în unanimitate în comisia de fond și avize favorabile de la Consiliul Economic și Social, comisiile pentru administrație din ambele camere, comisiile pentru învățământ și buget din Senat, comisiile pentru drepturile omului, egalitate de șanse din Camera Deputaților.
De asemenea, sunt peste 40.000 de cetățeni care au semnat deja petiția inițiată de Iele-Sânziene și societatea civilă prin care se cere Guvernului acces gratuit în școli la produse de igienă.
În luna septembrie a anului 2021, a fost organizată o conferință între comisiile parlamentare din Noua Zeelandă și Camera Deputaților din România. Noua Zeelandă a extins soluția produselor gratuite în școli după experiența unui program-pilot. Urmând practica acestora, au fost derulate mai multe proiecte-pilot în București (Sectoarele 3 și 6), Alba, Arad, Bacău, Prahova, Constanța și Sibiu.
Vrei să fii ambasador „Împreună pentru Fete” și să ai un impact în comunitatea ta?
Toate materialele de care ai nevoie le găsești mai jos.
Dacă mai ai întrebări, dă-ne de veste!
Linkuri utile
- Petiție Declic a Asociației IELE-SÂNZIENE
- Parcurs inițiativă legislativă
- Model Hotărâre de Consiliu Local
- Model Hotărâre de Consiliu Județean
- Site-ul Asociației „Pe STOP”
- Site-ul Asociației „Iele Sânziene”
Materiale vizuale